Coworking Wolna Przestrzeń

coworking

Oferujemy Państwu bezpłatną przestrzeń coworkingową Wolna Przestrzeń na warszawskim Grochowie, przy ul. Paca 40 (wejście przez społeczną Kawiarnię Wolna Przestrzeń). Coworking i kawiarnia prowadzone są przez Fundację Rodzinna w Centrum Społecznym PACA.

Jest to miejsce, gdzie mogą Państwo w spokoju popracować, odpocząć lub pouczyć się. Do Państwa dyspozycji jest 14 stanowisk (biurka i krzesła), z czego 6 jest wyposażonych w komputery stacjonarne. W coworkingu jest bezpłatne Wi-Fi, można też podłączyć się do Internetu przez kabel.

W Kawiarni Wolna Przestrzeń, która jest obok, mogą Państwo napić się kawy lub zamówić przekąski – w ofercie mamy kanapki, zupy, ciasta, ciastka i wiele innych. Całkowity dochód z kawiarni jest przeznaczony na działalność statutową Fundacji Rodzinna oraz prowadzenie Centrum Społecznego PACA.

Co wyróżnia coworking Wolna Przestrzeń?
Coworking Wolna Przestrzeń to miejsce aktywności społecznej i zawodowej. W miłej, niezobowiązującej atmosferze można popracować, spotkać się z klientem, napić się kawy. A co najważniejsze, z rezerwacją biurka nie wiążą się żadne koszty – jest to całkowicie bezpłatne.

Rodzicom małych dzieci dodatkowo zapewniamy za darmo profesjonalną opiekę nad nimi – w dni robocze, przez 5 godzin dziennie.

Coworking z opcją opieki nad dziećmi jest systemowym projektem umożliwiającym rodzicom powrót na rynek pracy. Coworking i klub malucha działają w Centrum Społecznym PACA 40 na Pradze-Południe w Warszawie.

Jak zarezerwować biurko?
Wystarczy wysłać maila na adres coworking@fundacjarodzinna.org.pl lub zapytać pracowników Kawiarni Wolna Przestrzeń.

Prosimy o podanie w wiadomości swojego imienia i nazwiska, a także dnia i godzin pracy.

Zapraszamy do skorzystania z coworkingu rodzicielskiego z opcją opieki nad dzieckiem w Klubie Malucha w ramach budżetu partycypacyjnego. W każdym tygodniu w czwartki i piątki od 9 30 do 12 30. Decyduje kolejność zgłoszeń. Prosimy o wysłanie maila na adres kontakt@fundacjarodzinna.org.pl w tytule prosimy podać imię, nazwisko i wiek dziecka oraz dopisek coworking z budżetu partycypacyjnego (np. Janek Kowalski lat 3 coworking z budżetu partycypacyjnego). Serdecznie zapraszamy.
plakat na stronę

Najczęściej zadawane pytania:

Czy mogę skorzystać z coworkingu po prostu wchodząc z ulicy?
Jest taka możliwość, jeśli danego dnia są wolne miejsca. Pracownicy Kawiarni Wolna Przestrzeń udzielą Państwu informacji w tej sprawie. Jeśli miejsca są – należy wpisać się na listę (jest w Kawiarni) i zacząć pracę. Polecamy do tego naszą aromatyczną kawę :)

Napisałam maila na adres coworking@fundacjarodzinna.org.pl. Co teraz?
Po prostu przyjść i korzystać z Wolnej Przestrzeni w zgłoszonym czasie :)

Mam kilka pytań – na jaki numer mogę zadzwonić?
Numer telefonu w sprawach coworkingu to 669 341 607.

Czy mogę zostawić dziecko pod bezpłatną opieką i nie korzystać z coworkingu?
Celem oferowanej przez nas opieki nad dziećmi jest wsparcie rodziców w powrocie na rynek pracy. Klub Malucha Wolna Przestrzeń to nie przedszkole – rodzic musi być blisko :)

Jak zapisać dziecko do Klubu Malucha Wolna Przestrzeń?
Obecnie (wiosna 2017) w klubiku jest komplet dzieci, prosimy jednak o kontakt mailowy pod adresem kontakt@fundacjarodzinna.org.pl (w wiadomości należy podać imię oraz datę urodzenia dziecka, a także numeru telefonu do rodzica).

coworking_logotypy